President Argentinie doopmeter van baby van gewoon lesbisch koppel + video


Een lesbisch koppel uit Argentinië hebben de president gevraagd om doopmeter te worden van hun kleine spruit en tot grote vreugde zei presidente Kirchner ja. Als de presidente naar de doopceremonie gaat is dat meteen een grote première.

Karina Villaroel en Soledad Ortiz zijn een heel gewoon Argentijns lesbisch koppel die op 27 januari van dit jaar de trotse ouders werden van een gezonde baby. Via facebook vroegen ze of de Argentijnse president, Cristina Kirchner doopmeter wilde worden. Tot hun grote vreugde zei die ja. Cristina heeft ermee ingestemd om meter te worden, vertelde Karina Villaroel aan de pers, Wat een fantastisch gebaar! Ik hoop dat ze kan komen naar de doopceremonie en dat ze geen vertegenwoordiger stuurt. Het is een droom die voor ons uitkomt.

In 2010 was Argentinië het eerste Latijns Amerikaanse land dat het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes, in dat zelfde jaar werd ook adoptie recht goedgekeurd. Presidente Cristina Kircher is al sinds 2007 president, onder haar bewind werd het homohuwelijk legaal waarbij ze veel tegenstand kreeg van uit religieuze kringen, maar Kircher liet zich niet doen en drukte haar wil door om het homohuwelijk te legaliseren. Bekijk hieronder de video rond het nieuws:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 03 April, 2014 en 2006 keer gelezen.