Omstanders slaan homofoob in elkaar die jonge homo aanviel.Enkele moedige mensen hebben een homofoob die een 22-jarige homo aanviel met een mes bewusteloos geslagen. De feiten gebeurden in Birmingham, Engeland, toen een 22-jarige vlak voor een café werd aangevallen door een 51-jarige homofoob.

De homofoob had nog maar net zijn mes getrokken en het slachtoffer licht verwond toen er plots tal van mannen uit het café kwamen en samen met enkele voorbijgangers de homofoob tegen hielden en hem zelfs bewusteloos sloegen. Daarna werd de politie opgebeld die de homofoob overbracht naar het ziekenhuis en meteen arresteerde wegens het vermoeden van een overval, het bezit van een wapen en een homofobe misdaad. Het slachtoffer werd ook naar het ziekenhuis gebracht maar kon korte tijd later al weer naar huis. Volgens de politie zijn de mensen die de jonge homo ter hulp snelde echte helden, maar benadrukken ze, in eerste instantie hebben ze liever niet dat burgers zich mengen in zulke zaken, met risico op eigen leven, en dat het beter is om meteen de politie te bellen.

Opmerking: geweld met geweld bestrijden is natuurlijk nooit goed. Maar als de omstaanders niet hadden gereageerd was het slachtoffer misschien dood. Tegen een wapen begin je nu eenmaal weinig...


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 24 March, 2014 en 2485 keer gelezen.