Oegandese krant organiseert heksenjacht op hom's + landen nemen maatregelen.De anti holebi wet is nog maar pas van kracht in Oeganda of er is weer een heksenjacht gestart tegen homo's. De Red Pepper, een van de beruchste en bekendste kranten uit Oeganda, pakte vandaag uit met de namen van de top 200 van homo's, waaronder ook een homo activist, een katholiek priester en een populaire hiphop zanger.

Toch is deze heksenjact geen primeur. In 2010 deed een andere Oegandese krant hetzelfde wat er voor zorgde dat holebi en transgender activist David Kato vermoord werd. Bij de lijst staan ook foto's van de mensen waarbij men een vrijbrief geeft aan de bevolking om deze 200 te vervolgen waarbij ze in het slechtste geval worden vermoord. Na de ondertekening van de anti holebi wet in Oeganda vrezen tal van holebi's voor hun leven, eerder pleegden al een tientalle homo's zelfmoord naar aanleiding van de opkomst zijnde anti holebi wet.

Ondertussen zijn er al enkele landen die lieten weten dat ze financiƫle bijstand aan Oeganda opschorten omwille van de pas ingevoerde anti holebi wet. Deze landen zijn Noorwegen, Denemarken, Nederland en Canada. Ook andere landen bekijken ondertussen wat ze gaan doen als reactie op de actie van Oeganda. Nederland liet al weten dat ze ruim 9,6 miljoen euro bevriezen dat normaal naar Oeganda zou gaan. Denemarken en Noorwegen bevriezen samen 17 miljoen euro die ze later wel zullen besteden aan niet gouvernele organisaties en mensenrechten groepen die zich inzetten voor holebi's in Oeganda. De Canadese minister van Buitenlandse zaken liet weten dat de ondertekening van de anti holebi wet de relatie tussen zijn land en Oeganda op het spel zet, ook hier denkt men aan het stop zetten van financiƫle hulp. Ook de VS en de UK lieten eerder al weten dat ze maatregelen zullen nemen tegen Oeganda na de invoering van de anti holebi wet.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 25 February, 2014 en 2341 keer gelezen.