School aangeklaagd wegens overtreden anti holebi wet.

Een Russische school wordt beschuldigd van het overtreden van de gay propaganda wet nadat het kinderen Valentijns kaartjes liet maken voor vriendjes van hetzelfde geslacht. De school had de kinderen de keuze gegeven kaartjes te maken voor zowel een meisje of een jongen naar keuze.

Een leerkracht van een school in het stadje Smolensk, in het westen van Rusland, is duidelijk geen homofoob. Om Valentijnsdag te vieren liet hij de kinderen van zijn klas, die zeven en acht jaar oud zijn, Valentijns kaartjes maken. De kinderen kregen te horen dat ze het kaartje mochten maken voor wie ze wilde, ongeacht of dat nu voor een vriendje of vriendinnetje was. Maar toen de kinderen naar huis gingen en op school vertelden wat ze hadden gedaan konden veel ouders daar niet mee lachen.

Enkele ouders reageerden boos en informeerden zowel de autoriteiten als het Departement van onderwijs, waarbij ze stellen dat de school de gay propaganda wet heeft overtreden door de actie van de leerkracht. De autoriteiten lieten ondertussen al weten dat ze de school aanklagen wegens overtreding van de wet. De school directie ziet net als de leerkracht vinden niet dat ze de wet hebben overtreden en zeggen dat het gewoon om kinderen gaat die hun vriendjes een mooie kaart willen geven, en dat het niet uitmaakt of een kind een kaartje maakt voor een jongen of een meisje. Eerder deze maand werd voor het eerst een minderjarige gestraft onder de gay propaganda wet. Een meisje van 14 was opgekomen voor holebi's en noemde de anti holebi wet stom, het meisje werd van school geschorst wegens het overtreden van de wet. Eerder werden er ook al holebi leerkrachten ontslagen of hetero leerkrachten die opkwamen voor holebi's.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
MINDERJARIGE GESTRAFT ONDER ANTI HOLEBI WET IN RUSLAND
RUSSISCHE SCHRIJVER KOMT OP VOOR HOLEBI'S
RUSSISCHE HOLEBI & TRANS TIENER WEBSITE AANGEKLAAGD ONDER ANTI HOLEBI WET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 15 February, 2014 en 2155 keer gelezen.