Protestacties tegen homofobie in Rusland barsten los in Duitsland + song.Duitsland keert zich tegen Rusland. In heel het land zijn er protestacties tegen het homofobe beleid van president Poetin en zijn achterban. Aanstaande vrijdag zal er bovendien op de Potsdamer Platz de Rainbow Flame ontstoken worden, een vlam die tijdens de Olympische winterspelen zal branden als teken van solidariteit met holebi's transgenders en interseksuelen. De vlam wordt synchroon met de Olympische vlam in Sotsji ontstoken.

In Duitsland is het protest tegen de anti holebi wetten van Rusland in alle hevigheid losgebarsten. In In Berlijn werden Russische activisten samengebracht in het stadhuis nabij Alexanderplatz, het zogeheten Roten Rathaus, voor een congres. In Hamburg was er op zaterdag 2 februari al een bescheiden protest. De komende dagen worden echter grote manifestaties verwacht in M√ľnchen, Maagdenburg en Berlijn.

De Rainbow Flame die vrijdag ontstoken zal worden is een initiatief van de activistische groep Enough is enough. De groep hoopt dat er veel toeristen foto's zullen maken van de vlam en massaal zullen delen. Bovendien zullen tal van Hollywoodsterren hun opwachting maken bij Potsdamer Platz voor de Berlinale. De kans is groot dat sommige bekendheden de vlam zullen bezoeken. Verder zal er ook nog een protestlied worden opgenomen dat de titel draagt: 'Love is Not For Propaganda' waarbij de ster van het lied de Nederlandse transseksuele zangeres Romy Haag is. Deze dame woonde destijds samen met niemand minder dan zanger David Bowie. Haag zingt het lied samen met andere Duitse bekendheden en zullen de song voor het eerst live zingen tijdens de manifestatie op Potsdamer Platz. Daarbij zal ook een videoclip worden opgenomen. Je kan het lied al beluisteren kijk onderaan dit nieuws bericht.

De organiserende groep, Enough is enough, is ontstaan in een vriendenkring. De groep bewees al afgelopen augustus dat ze ongelofelijk snel mensen kunnen mobiliseren. Zo organiseerde de groep in korte tijd een protest waarop 8000 mensen aanwezig waren. Het was meteen het grootste Duitse protest voor holebi- en transgender rechten in 2013, naast de Christopher Street Parade, de Duitse variant van de Belgian Pride. Resoluties en politieke verklaringen over de situatie zijn er al genoeg, vertelt Alfonso Partisano van Enough is enough, We willen zo veel mogelijk mensen in de holebi- en transgender gemeenschap bereiken maar tegelijkertijd ook daarbuiten. Daarom hebben we voor onze boodschap een vorm gekozen die iedereen verstaat en grenzen overwinnen kan. Er worden duizenden manifestanten verwacht. Alleen op Facebook heeft de activistengroep meer dan 20.000 volgers.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 03 February, 2014 en 2327 keer gelezen.