Desmond Tutu richt politieke holebi partij op.

De Zuid-Afrikaanse voormalige Anglicaanse aartsbisschop Desmond Tutu verbaasde zopas velen door aan te kondigen dat hij zopas een politieke holebi partij heeft opgericht, genaamd de Democratic Religious Alliance Against Minority Antagonism (DRAAMA), die later dit jaar zal deelnemen aan de verkiezingen in Zuid Afrika.

Eind vorig jaar joeg Tutu enkele gelovigen de kast op door te zeggen dat hij weigert naar een homofobe hemel te gaan, en dat hij dan liever naar de hel gaat. "Ik wil geen God aanbidden die homofobisch is," zei Tutu toen en voegde eraan toe dat hij niet gelooft dat religie geen motivatie mag zijn voor homofobie. Tutu kwam in het verleden al meermaals op voor de rechten van holebi's en transgenders, wat hem er nu toe aanzette een politieke partij op te starten.

DRAAMA is opgericht om op de voorgrond te treden voor de mensenrechten van minderheden omdat de huidige overheid te weinig doet. De laatste keer dat de huidige Zuid Afrikaanse president Jacob Zuma zich positief uitsprak over holebi's was kort na zijn aanstelling, toen hij verplicht werd zijn excuses aan te bieden aan de holebi gemeenschap omdat hij eerder had gezegd dat holebi's een schande zijn voor de natie en God.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 22 January, 2014 en 2487 keer gelezen.