Ruime meerderheid hetero's is voorstander sommige gelijke rechten voor holebi koppels.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de hetero populatie in Hong Kong achter sommige gelijke rechten voor holebi koppel staat. Het onderzoek werd gedaan door het Centre for Comparative and Public Law, waaruit blijkt dat 74 procent van de Hong Kongers van mening is dat holebi koppels sommige rechten gelijk aan die van hetero koppels zouden moeten krijgen. Wat betreft het homo-huwelijk is er een lager aantal voorstanders. Al is slechts 26 procent tegen alle vormen van gelijke rechten voor holebi's.

65 procent van de ondervraagden is van mening dat holebi koppels dezelfde rechten moeten krijgen als hetero koppels op het vlak van ziekenhuis omgangsregelingen voor de partner en familie. Op dit moment is het zo dat wanneer een persoon met een holebi relatie in het ziekenhuis ligt de partner geen bezoekrecht of mede zeggenschap heeft wanneer de andere partner bijvoorbeeld in kritieke toestand is, omdat hij of zij geen wettelijke partner, familie of bloedverwant is. In veel andere landen gaat het er hetzelfde aan toe.

61 procent van de ondervraagden is akkoord met de stelling dat holebi koppels bescherming zouden moeten krijgen inzake discriminatie bij huisvestingsonderscheid en 55 procent is akkoord met het feit dat holebi koppels van elkaar zouden moeten kunnen erven. Maar slechts 27 procent van de ondervraagden is voorstander van het homo-huwelijk, met daarbij 12 procent die twijfelt. Volgens de onderzoekers tonen deze cijfers aan dat een meerderheid van de Hong Kongers geen bezwaren zou maken wanneer de overheid maatregelen zou nemen om holebi koppels op bepaalde vlakken gelijke rechten te geven aan die van hetero koppels. Momenteel heeft Hong Kong geen wetten die holebi's en transgenders beschermt tegen discriminatie en haatmisdaden, al kan de politie wel arrestaties uitvoeren voor intimiderend gedrag onder het grondgebieden beleid van anti-intimidatie ordonnantie. Verder blijkt dat vooral de jongere generatie Hong Kongers pro holebi is maar dat de overheid tot nu toe blijft falen om werk te maken van gelijke rechten en het invoeren van anti discriminatie wetten voor holebi's en transgenders.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 03 January, 2014 en 2770 keer gelezen.