Taiwan: 'Monogamie is een illusie', wet op komst die polygamie maar ook homohuwelijk toestaat.

Een campagne voor het homohuwelijk, legale partnerschappen voor iedereen, en legale bescherming voor relaties tussen meerdere mensen in Taiwan gaan tegen het eind van dit jaar ruim 1 miljoen handtekeningen hebben verzameld. Momenteel hebben ze er al 30.000, terwijl de campagne nog maar net loopt, onder de ondertekenaars ook de leider van de oppositie Su Tseng-chang, de bekende feministe Yu Mei Nu en tal van popsterren.

Het gaat om een erg vooruitstrevend wetsvoorstel, die niet alleen holebi's het recht geeft om te trouwen maar ook hetero's recht geeft op een legale verbintenis en het recht op het hebben van meerdere partners in een beschermde legale relatievorm. Advocate Hsiu-wen Hsu (ook bekend als Victoria Hsu), zegt: "Monogamie is een illusie. Volgens de wet blijft het monogamie, maar de werkelijkheid van de situatie is dat het een illusie is. Wanneer we kijken naar de heteroseksuelen in onze maatschappij, dan zien we dat velen van hen verschillende relaties hebben".

Hsu zegt ook nog dat de legale parterschaps wet zoals voorgesteld niet iets zal zijn als een zogenaamd huwelijk, of een verbod voor holebi's om het woord huwelijk te gebruiken zoals in sommige andere landen van toepassing is. "We willen een werkelijke nieuwe en gelijkwaardige keuze bieden aan alle mensen om te kiezen voor een systeem dat meer flexibel is dan het huwelijk. Het nieuwe systeem van legale partnerschappen wordt een systeem dat open staat voor alle vormen van gender en seksuele oriŽntatie, hetero's, holebi's, en dus ook polygamie. De multiple person families wet zal een deel van de bestaande wet overnemen uit het tijdperk dat mannen nog meerdere vrouwen mochten hebben. Die wet is verouderd, maar we zullen ze aanpassen naar deze moderne tijden en meer democratisch maken".

Als Taiwan de wet aanneemt, wordt het land het eerste ter wereld waar er een multiple persons family law komt en het eerste Aziatische land waar het homohuwelijk legaal wordt.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EN DE NUMMER 1 VAN DE BELG HOLEBI TOP 100 - 2012 IS... + VOLLEDIGE LIJST + 4 VIDEO'S
BELG MELDPUNT HOMOFOBIE KRIJGT UITBREIDING + ALLE INFO OVER HOLEBI'S
BRAD PITT SCHENKT GELD AAN VIER AMERIKAANSE STATEN TEN VOORDELE VAN HOLEBI'S
PAUL DE LEEUW KRIJGT VERLENING CONTRACT BIJ VTM EN IS AFGEVALLEN
EXPLOSIEVE GROEI STEUN HOLEBI HUWELIJK TE DANKEN AAN JE GROOTOUDERS
NIEUWE NEDERLANDSE REGERING ZET ZICH NOG MEER IN VOOR HOLEBI'S(weigerambtenaren, scholen, enz..)
NEDERLANDS SOAP ACTEUR MET HOMO MOSLIM ROL WINT AWARD + VIDEO HOMOKUS
HOLEBI TWEELINGEN HEBBEN BETERE MENTALE GEZONDHEID DAN HETERO TWEELINGEN
12 BELG HOLEBI'S VERKOZEN NA VERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER
ELLEN DEGENERES BEDANKT MADONNA + 3 SPECIAL VIDEO'S
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI'S IS SCHADELIJK
FOTO KUSSENDE MEISJES INTERNET HIT + FOTO
WINNAAR MR GAY NEDERLAND PLUS FOTO'S NR 2 EN SPECIALE NR 3
3,4 PROCENT AMERIKANEN IS HOLEBI - MEERDERHEID NIET BLANKEN
GRAAF REAGEERT OP GESTELDE HOLEBI RELATIE MET BELG PRINS FILIP

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 November, 2012 en 2798 keer gelezen.