Holebi dieren: eigenlijk zijn alle dieren biseksueel + beschrijving 12 dieren.

Het is een lang bewaard gebleven wetenschappelijk geheim: dieren zijn biseksueel. Wie het holebi.info nieuws al enkele jaren leest weet ondertussen dat verschillende dieren homoseksueel of lesbisch zijn en dat er dus ook holebi dieren bestaan. Vandaag claimen wetenschappers dat eigenlijk alle dieren biseksueel zijn.

Het is iets dat je nooit hoort op school of ziet in natuurdocumentaires op Tv. Het verhaal van holebiseksualiteit in de dierenwereld is het langste best bewaarde geheim in de dierenwereld. De meeste holebi's zelf hebben wel al eens iets gelezen over homo pinguïns, en wie het holebi.info nieuws volgt weet dat er ondertussen door biologen al bij ruim 1.500 dieren homoseksueel gedrag is vastgesteld.

Vele dieren hebben op een bepaald moment in hun leven een langdurige holebi relatie, maar zelden blijven ze voor altijd zo. Anderen zijn dan weer compleet biseksueel. De dierenwereld is heel divers dus ook hun seksualiteit. Daarnaast zijn er verschillende reden waarom dieren homoseksuele relaties aangaan. Vele dieren leven in een harem systeem met jonge mannetjes vol testosteron, die het met elkaar doen terwijl enkel het dominante mannetje mag beschikken over de vrouwtjes.

Heel af en toe gaat het gewoon om een vergissing, zoals bij kikkers in het paar seizoen, die gewoon willen paren met de eerste die ze tegen komen. Maar weer anderen gebruiken seks met een partner van hetzelfde geslacht gewoon om vrienden te worden of om problemen op te lossen. De waarheid over dieren seksualiteit is meer fascinerend en gecompliceerd dan de meeste denken. Sommige wetenschappers stellen dat je dieren niet kan beschrijven als homo, hetero, biseksueel enz. Maar omdat mensen het gedrag van dieren niet anders kunnen beschrijven door het gebruiken van woorden die alle mensen begrijpen, en er geen alternatieven zijn, en bovendien de dierenseksualiteit nog niet helemaal doorgrond is, gaat de meerderheid gewoon door met het spreken over een seksuele geaardheid van dieren, net zoals bij de mens. Een beschrijving van enkele dieren en holebiseksualiteit:

Dolfijnen:
Dolfijnen zijn homo haaien klinkt het wel eens, maar er zit iets van waarheid in. Jonge mannelijke dolfijnen paren erg vaak met andere jonge mannelijke dolfijnen, en velen van hen paren zelfs nooit met vrouwtjes. En vrouwtjes dolfijnen gebruiken vaak hun snuit om de genitale van andere vrouwtjes dolfijnen te stimuleren tijdens het zwemmen. De soort Amazon dolfijnen hebben dan weer vaak groepsseks, ze leven in groepjes van drie of vijf, meestal mannetjes, soms ook met twee vrouwtjes bij, ze gebruiken vaak hun snuit en flippers voor zowel groepsseks als het tegen elkaar wrijven van elkaars genitale.

Giraffen:
Homoseks onder giraffen werd uitvoerig besproken in een boek uit 1999. Daarin staat onder anderen dat 9 van de 10 paringen voor komen tussen twee mannetjes. Toch zijn er nog veel wetenschappers die stellen dat er geen sprake is van seks tussen mannetjes giraffen en hanteren daarbij een opmerkelijke wetenschap die stelt dat een mannetje die ruikt aan een vrouwtje seks heeft en dat wanneer twee mannetjes anale seks hebben met daarbij een orgasme dit alleen maar doen om hun dominantie te meten of elkaar te groeten!

Rendieren:
Bij rendieren gebeurt er vaak iets opmerkelijks. Sommige mannetjes proberen er uit te zien als een vrouwtje om zo het dominante gevecht tussen twee mannetjes, dat altijd vooraf gaat aan de paringstijd, en draait om de wet van de sterkste, te ontvluchten. Sommige mannetjes doen zich dus voor als vrouwtjes en kunnen zo ongemerkt paren met een vrouwtje zonder daarbij te moeten vechten met een ander mannetje.

Schapen:
Ongeveer 1 op 10 mannelijke schapen doet aan homoseks. Sommige doen daarbij aan anale seks, anderen krijgen een orgasme door de penis over de andere zijn staart te wrijven. In 2003 bleek uit onderzoek dat er een verschil is tussen het brein van een homo schaap en het brein van een hetero schaap. Volgens de onderzoekers zijn schapen de enige diersoort waarbij homoseksualiteit blijvend is, terwijl het bij de meeste andere dieren om tijdelijk gedrag gaat.

Vale Gieren:
In de jaren 90 kwam het verhaal van Dashik en Yehuda naar buiten. Twee mannetjes vale gieren uit de Zoo van Jeruzalem die samen een nest bouwden. De verzorgers gaven het homo koppeltje een nep ei om uit te broeden en vervingen het later door een verstoten kuiken. De twee gieren werden perfecte ouders, voedden het kuiken, zorgden er voor dat hij niet uit het nest viel en leerden hem vliegen. Het geluk van het koppeltje bleef wel niet duren want later eindigde beide dieren met een vrouwtje.

Zeepaardjes:
Bijna alle zeepaartjes zijn biseksueel. Enkel de soort Britse spiny seahorse is heteroseksueel en monogaam. Wetenschappers ontdekten dat 37% van de zeepaartjes seks heeft met partners van hetzelfde geslacht. Big bellied zeepaardjes zijn dan weer altijd biseksueel maar verkiezen altijd een partner van hetzelfde geslacht boven een partner van het andere geslacht.

Hagedissen
Sommige hagedissen zijn in staat om te paren zonder seks. Hun embryo's moeten niet bevrucht worden om zich te kunnen ontwikkelen (andere reptielen zoals gekko's, boa constrictors en de komodo varaan kunnen dit ook. Maar dat wil niet zeggen dat hagedissen nooit seks hebben. Vrouwelijke wipstaart hagedissen hebben vaak seks met andere vrouwtjes om de ei productie op gang te brengen, waarbij degene die ovuleert de rol van vrouwtje op zich neemt, maar wanneer het hormoon level weer daalt wordt de rol van dat vrouwtje een mannenrol.

Olifanten:
Wanneer men weet dat mannetjes en vrouwtjes olifanten apart leven is het niet verbazend dat er onder deze diersoort veel homoseksualiteit voorkomt. De olifanten gemeenschap heeft als regel dat wanneer mannetjes oud genoeg zijn ze de kudde moeten verlaten. Vaak vormen dan twee of drie mannetjes een groep waarbij de homoseksuele relaties vaak vele jaren kunnen blijven duren. En ondanks hun grote zijn olifanten erg tedere minnaars.

pinguïns:
Homoseksualiteit bij pinguïns is al vele jaren bekend. De eerste ontdekking van homoseksualiteit gebeurde bij keizerspinguïns zo'n honderd jaar geleden. Maar de onderzoekers waren toen zo gechoqueerd dat ze de informatie geheim hielden. Maar ondertussen zijn al jaren de verhalen bekend van homo pinguïn koppeltjes waarvan het bekendste koppeltje Silo en Roy uit de Zoo van New York, waarover zelfs een kinderboekje is geschreven.

Bonobo chimpansees:
Alle grote apensoorten (de familie van dieren waarbij wij als mens ook toebehoren) hebben homoseks. Maar de bonobo chimpansee, het meest aan de mens verwant, is het meest biseksueel van alle apensoorten. Ruim 60% van alle bonobo seks gebeurd tussen twee vrouwtjes.

Diepzee inktvissen:
In 2011 ontdekten wetenschappers biseksueel zijn. Uit twintig jaar durend onderzoek met onbemande onderzeeërs blijkt dat de soort Octopoteuthis deletron het zowel met mannetjes als vrouwtjes doet.

Zebravinken:
Deze vogeltjes zijn van nature super monogaam. Maar wetenschappers ontdekten dat sommigen van hen kiezen voor een monogame relatie met een partner van hetzelfde geslacht. In 2011 deed men een onderzoek: De onderzoekers zetten enkele mannelijke zebravinken samen en keken wat er gebeurde. De helft van de vogels koos uiteindelijk voor een ander mannetje als partner. Daarna zetten de onderzoekers er enkele vrouwtjes bij. Van de acht mannetjes die een relatie hadden met een ander mannetje waren er vijf die totaal geen aandacht aan de vrouwtjes besteedden, ze richten zich enkel op hun mannelijke partner. Bij vogels komen koppeltjes van hetzelfde geslacht het meest voor. Bij maar liefst 130 vogelsoorten is bekend dat homoseksualiteit er vaak voorkomt, daarmee zijn ze de koplopers van alle diersoorten.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 October, 2012 en 9189 keer gelezen.