Holebi's kunnen in de toekomst samen eigen kinderen krijgen UPDATE: onderzoekers winnen Nobel Prijs voor dit onderzoek.

Een doorbraak in vruchtbaarheidsonderzoek opent de mogelijkheid voor holebi's om op een dag samen kinderen te krijgen die volledig van zichzelf zijn, genetisch gezien dus.

Onderzoekers van de Kyoto universiteit in Japan hebben eitjes gecreŽerd van stamcellen uit muizen en daarmee gezonde baby muisjes gecreŽerd. Ze gebruikten eerst embryonale stamcellen, later gebruikten ze volwassen cellen uit bloed of huid. Hetzelfde team creŽerde eerder ook al sperma uit stamcellen.

Wanneer de resultaten ook zouden worden omgezet naar mensen, zouden homo en lesbische koppels samen hun eigen sperma en eitjes kunnen maken en zo een kind krijgen. Volgens de wetenschappers moet dit in de verre toekomst mogelijk zijn en zouden er al tal van holebi koppels interesse hebben, al is dan nog wel veel te vroeg klinkt het. De doorbraak zou ook een zegen zijn voor vrouwen wiens kinderwens niet in vervulling kan gaan door ziekte of omdat ze net boven de leeftijd zitten waarop een vrouw nog kinderen kan krijgen.

Er komen wel wat vragen van andere wetenschappers waarbij men zich de vraag stelt of het wel moreel verantwoord is dat sommige ouders kinderen zouden creŽren met bepaalde gewenste eigenschappen. Maar volgens de Japanse onderzoekers gaat dit om een technologie zoals vele anderen. Ook de Amerikaanse onderzoeker Daniel Sulmasy is het hier mee eens en zegt: "Wat we ook hebben gedaan in de mensheid, of het nu ging om de uitvinding van het vuur of het wiel, je kan al deze dingen goed gebruiken ook op een moreel verantwoorde manier." De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in the journal Science.

Update 08.10.12
Japanse en Britse wetenschappers hebben vandaag (maandag) de Nobel Prijs voor Medicijnen gekregen naar aanleiding van hun doorbraak in het onderzoek dat onder andere holebi koppels de mogelijkheid geeft samen kinderen te krijgen. (oftewel voor de resultaten van bovenstaande onderzoek). De Britse John Gurdon en de Japanse Shinya Yamanaka kregen vandaag de award en delen daarbij een prijs van 201.354 dollar. Volgens het Nobel Assembly van Zweden hebben Gurdon en Yamanaka de tekstboeken herschreven. En zorgt de doorbraak van beide wetenschappers voor een nieuwe kijk op de ontwikkeling en specialisatie van cellen en het menselijke leven. (gaystarnews.com).

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELG TENTOONSTELLING V HOLEBI'S EN KIDS EN FAMILIE, FRIENDS E.A
EERSTE LAND DAT HOLEBI VLAG NATIONAAL ERKENT IS EEN FEIT
ELLEN DEGENERES RAPT MET ZANGERES REBEL WILSON + VIDEO
NEGEN SPORTERS UIT DE HOLEBI KAST DIT JAAR
ACTEUR TOM FORD EN MAN TROTSE PAPA'S GEWORDEN
DERDE EDITIE BELG HOLEBI POEZIE WEDSTRIJD LIEFDE BRENG ONS DICHTER
ELTON JOHN EN MAN VERHUIZEN VOOR VEILIGHEID VAN ZOONTJE
HOLEBI'S BELEDIGEN TOEGESTAAN VOLGENS RECHTBANK IN NEDERLAND
MANNEN WORDEN HOMO OMDAT VROUWEN...+ VIDEO
NIEUWE WET IN OEKRAINE OVER HOLEBI'S ZORGT VOOR INTERNATIONAAL PROTEST
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - MAAND OKTOBER
RECHTSZAAK TEGEN MELKFABRIKANT OM ZGN HOMO MELK
CAMPUS KRANT LEUVEN OVER HOLEBI'S? PLUS ANTWOORDEN
HOLEBI KOMEDIE WINT EMMY AWARD + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 October, 2012 en 3302 keer gelezen.