Turkije weigert openlijk grondwettelijke rechten voor holebi's.Justice and Development Party (AKP) heeft zijn veto gesteld op een wetsvoorstel dat holebi's grondwettelijk gelijke rechten zou geven en bescherming zou bieden tegen homofobie.

Het wetsvoorstel werd ingediend door de oppositie partijen: Republican Peopleís Party (CHP) en de Peace and Democracy Party (BDP). Maar de regerende partij AKP zegt dat er voor holebi's geen plaats is in de Turkse grondwet. Volgens de partij is het de plicht van de staat om praktijken te verwerpen die ingaan tegen culturele en sociale waarden. Maar AKP's Itanbul afgevaardigde Mustafa Sentop (foto) stelde zijn veto over het wetsvoorstel en zei dat er geen recht kan worden gevonden om holebi's op te nemen in de grondwet. En voegde er aan toe dat hij bij zijn mening blijft ongeacht de negatieve reacties vanuit de internationale wereld.

Turkije heeft nooit een afgevaardigde naar de Verenigde Naties gestuurd om te stemmen over beschermende maatregelen voor holebi's of de erkenning van seksuele minderheden. Turkije is lid van de Organization of Islamic Conference die zijn leden aanbeveelt hun veto te stellen tegen internationale verdragen betreffende holebi's. Turkije is medeoprichter van de Verenigde Naties en lid van de Raad van Europa en sinds 2005 onderhandelen ze over de toetreding tot de Europese Unie. Maar dat zal niet gebeuren zolang Turkije weigert de mensenrechten te respecteren, inclusief de rechten van holebi's. Turkije is ook lid van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa.

De vooroordelen tegen holebi's zijn in Turkije wijdverspreid. Omdat er geen wetten en mechanismen zijn om discriminatie tegen te gaan, zijn ze terecht bang voor uitsluiting en geweld. Homovijandige uitlatingen van regeringsvertegenwoordigers hebben de situatie nog eens verergerd. Veel Turkse holebi's voelen zich gedwongen hun seksuele oriŽntatie verborgen te houden. Turkse holebi organisaties hebben in 2010 zestien moorden vastgelegd van mensen die waarschijnlijk op grond van hun seksuele oriŽntatie slachtoffer zijn geworden. Turkse organisaties die opkomen voor de rechten van holebi's worden al jaren door de overheid dwarsgezeten. De overheid voert civiele rechtszaken tegen ze en hun vrijheid van meningsuiting en vereniging wordt geschonden. Dat blijkt uit het rapport: 'Not an illness nor a crime: Lesbian, gay, bisexual and transgender people in Turkey demand equality', van Amnesty International.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EREMOORD VADER EN OOM VERMOORDEN HOMO TIENER IN TURKIJE
AMERIKAANSE SENATOREN DIENEN WETSVOORSTEL IN AFSCHAFFING HOMOHUWELIJKEN IN....
DAVID DAVIDSE VERDRIETIG NA DOOD EX VRIEND
LEONARDO DA VINCI INVLOEDRIJKSTE HOMO ALLERTIJDEN + TOP 10 MET FOTO'S
BISEKSUEEL NIET LANGER VIES WOORD OP GOOGLE
ELLEN DEGENERES EN VROUW TOCH GEEN KINDEREN
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
OP KOMST DRIE MAAL VLAAMS HOLEBI THEATER
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
ZANGER CHRISTOFF GAAT PRESENTEREN OP RADIO 2 - CAREN MEYNEN NIEUW PROGRAMMA
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN UIT LAND WAAR HOLEBI ZIJN NOG TABOE IS
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
HOMOFOBISCH POLEN ZET TWEEDE STAP IN GOEDE RICHTING INZAKE HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 September, 2012 en 2331 keer gelezen.