Amerikaanse senatoren dienen wetsvoorstel in afschaffing homohuwelijk in...
2 Amerikaanse republikeinse senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend om homohuwelijken te verbieden op militaire basissen. Volgens de twee is dit ter bescherming van de vrijheid van religie van pastors.

De republikeinse senatoren Roger Wicker (Mississippi) en Jim Inhofe (Oklahoma) dienden gisteren hun Military Religious Freedom Act in. Daarin expliciet vermeld hoe de DOMA (Defense of Marriage Act) moet worden overgeheveld naar het departement van defensie. Het wetsvoorstel moet huwelijken of huwelijks ceremonies op militaire basissen die niet worden afgesloten tussen een man en een vrouw verbieden, en militaire priesters beschermen tegen het gedwongen worden tot het afsluiten van een homohuwelijk. Hetero huwelijken zouden nog wel mogen doorgaan.

Volgens de senatoren worden sinds de afschaffing van de Donít Ask, Donít Tell wet (die openlijke holebi's in het leger verbood) militaire priesters gedwongen om homohuwelijken af te sluiten. De senatoren claimen dat hun wetsvoorstel de priesters zal beschermen om zich in te laten met dingen waar ze niet achter staan. Verder zijn ze ook van mening dat de DOMA wet moet worden gevolgd.

Extra
De DOMA (Defense of Marriage Act) bestaat sinds 1996. Deze federale wet, stelt vast dat het huwelijk een unie tussen man en vrouw is. De wet geeft staten het recht om homohuwelijken of geregistreerde partnerschappen uit andere deelstaten of landen niet te erkennen. Sinds de invoering van de DOMA hebben veel staten vergelijkbare statuten (zogenaamde mini-DOMA's) opgesteld, waarin staat dat zij het homohuwelijk niet erkennen. De bepaling heeft grote financiŽle en juridische gevolgen voor homo- en lesbienne koppels die zijn gehuwd in staten waar dat is toegelaten: de overheid erkent hun huwelijk immers niet. Daarnaast kunnen homo en lesbische koppels ook niet genieten van belastingsvoordelen en pensioenrechten. De wet kwam er destijds onder druk van de meerderheid van Republikeinen onder toenmalig president Bill Clinton.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
PRESIDENT OBAMA WIL AF VAN DOMA WET

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ALS ROMNEY AMERIKAANSE PRESIDENT WORDT ZIET HET ER SLECHT UIT VOOR HOLEBI'S
LEONARDO DA VINCI INVLOEDRIJKSTE HOMO ALLERTIJDEN + TOP 10 MET FOTO'S
DAVID DAVIDSE VERDRIETIG NA DOOD EX VRIEND
BISEKSUEEL NIET LANGER VIES WOORD OP GOOGLE
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
ELLEN DEGENERES EN VROUW TOCH GEEN KINDEREN
LESBISCHE HOOFDREDACTRICE ONTSLAGEN WEGENS ANTI PUTIN
ZANGER CHRISTOFF GAAT PRESENTEREN OP RADIO 2 - CAREN MEYNEN NIEUW PROGRAMMA
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN UIT LAND WAAR HOLEBI ZIJN NOG TABOE IS
BEROEMDE LESBIENNE KRIJGT WALK OF FAME STER IN HOLLYWOOD + FOTO'S
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 September, 2012 en 2515 keer gelezen.