Leonardo Da Vinci invloedrijkste homo (holebi) aller tijden in top 500 + top 10.Leonardo Da Vinci is de invloedrijkste homo aller tijden. De Italiaanse duizendpoot voert de lijst aan van 500 powergays.

De lijst van homo's die de meeste invloed hebben gehad op de maatschappij, werd samengesteld door het Nederlandse homo magazine Winq. Da Vinci voert de lijst aan omdat hij wordt geroemd vanwege zijn bijdragen aan allerlei vakgebieden. De Italiaan die leefde in de periode 1452 1519 ging daarmee de boeken in als 'homo universalis' en genie. Hij was: rchitect, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schilder, componist en uitvinder. Zo ontwierp hij eind vijftiende eeuw al een helikopter en een onderzeeboot

Verder in de lijst nog vele bekende en grote namen. De top tien bestaat uit: op 2 Socrates (filosoof), op 3 Alexander de Grote (koning), op 4 Stephen Fry (acteur en schrijver), op 5 Oscar Wilde (schrijver), op 6 Harvey Milk (homoactivist), op 7 Peter Tsjaikovski (componist), op 8 Julius Ceasar (staatsman), op 9 William Shakespeare (schrijver) en op 10 Andy Warhol (kunstenaar). Opvallend: de Britse schrijver Stephen Fry is de enige in deze top 10 die nog in leven is.

Volgens Edwin Reinerie, hoofdredacteur van Winq en initiatiefnemer van de lijst, leverden veel homo's een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Het zijn mannen die het verschil maakten, soms in de eigen omgeving, maar soms ook op wereldwijde schaal. De mannen uit de lijst herinneren mensen eraan dat niet elke held heteroseksueel is.

Winq is het grootste gay magazine van Nederland. Winq verschijnt in de rest van de wereld onder de naam Mate en is het grootste gay lifestylemagazine ter wereld.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
TOP 100 MACHTIGSTE VROUWEN TER WERELD

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BISEKSUEEL NIET LANGER VIES WOORD OP GOOGLE
ZANGER CHRISTOFF GAAT PRESENTEREN OP RADIO 2 - CAREN MEYNEN NIEUW PROGRAMMA
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
ELLEN DEGENERES EN VROUW TOCH GEEN KINDEREN
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
OP KOMST DRIE MAAL VLAAMS HOLEBI THEATER
UNIEK TROTSE MOEDERS MET HOLEBI KINDEREN
HETERO TIENER IN ELKAAR GESLAGEN OMDAT HIJ OPKWAM VOOR HOLEBI'S
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
EREMOORD VADER EN OOM VERMOORDEN HOMO TIENER

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 September, 2012 en 3677 keer gelezen.