Eremoord: vader en oom vermoorden holebi tiener.
In het Turkse Diyarbakir is een 17-jarige homo vermoord door zijn vader en oom omwille van zijn seksuele geaardheid. De vader en oom zijn gearresteerd. De feiten speelden zich een maand geleden af.

De jongen is alleen bekend onder de naam RA en was 17 jaar. Hij woonde bij een vriend omdat hij toen zijn ouders en familie er achter kwamen dat hij homo was werd bedreigd met de dood. Maar op een dag werd de jongen daar weg gehaald door zijn vader en oom. Na een hevige discussie schoot de vader 14 kogels in het lichaam van zijn zoon waarna die bezweek. De vader en oom wilden zijn lichaam doen verdwijnen maar dat mislukte, ook wilde ze dat de politie de zaak in de doofpot zou stoppen omdat ze behoren tot een machtige familie, maar dat gebeurde niet.

Volgens Amnesty International hebben holebi's geen rechten in Turkije, ze mogen ook niet openlijk dienen in het leger en hebben nog vaak te maken met homofobie. De vooroordelen tegenover holebi's zijn wijdverspreid in het land, en omdat er geen beschermende wetten bestaan leven vele Turkse holebi's in angst voor uitsluiting en geweld. Homovijandige uitlatingen van regeringsvertegenwoordigers verergeren vaak de situatie waardoor Turkse holebi's zich gedwongen voelen hun seksuele geaardheid verborgen te houden.

Volgens Turkse holebi organisaties zijn er sinds 2010 zeker zestien moorden vastgelegd van mensen die op basis van hun seksuele geaardheid zijn vermoord. Turkse organisaties die opkomen voor de rechten van holebi's worden door de overheid dwarsgezeten. De overheid voert civiele rechtszaken tegen ze en hun vrijheid van meningsuiting en vereniging wordt geschonden. Turkije faalt volgens Amnesty ook op het vlak van preventie van geweld tegen vrouwen. In 2008 was er een gelijkaardige zaak in Turkije die toen werd aanzien als de eerste eremoord op een homo. Het ging toen om de 26-jarige Ahmed die werd doodgeschoten in een cafť door een familielid. Amnesty riep de Turkse overheid al meermaals op een wetgeving in te voeren die discriminatie op grond van seksuele oriŽntatie en genderidentiteit tegengaat.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
MISTER GAY DENEMARKEN HOMO EN TROTSE MOSLIM
HISTORISCH AMERIKAANSE DEMOCRATEN (onder Obama) UNANIEM PRO HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
NEDERLANDSE BOER ZOEKT VROUW HEEFT VOOR HET EERST HOMO KANDIDAAT
BELG HOMO VAN 23 VERMOORD VRIEND/PARTNER
FREDDIE MERCURY WORDT ANGRY BIRD + VIDEO
NOORD IERLAND ZEGT JA TEGEN HOMOHUWELIJK
BEROEMDE LESBIENNE KRIJGT WALK OF FAME IN HOLLYWOOD + FOTO'S
VANAF 1 SEPTEMBER BOETE VOOR HOMOFOBEN IN BRUSSEL
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
VLAAMSE KLEUTERS GAAN TEKENEN ROND HOLEBI THEMA
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
THAT'S SO GAY UITSPRAAK IS SCHADELIJK VOOR HOLEBI'S + VIDEO
DADERS OVERVALLEN OP ANTWERPSE HOMO'S KRIJGEN CEL STRAFFEN
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN NIEUW ZEELAND EN TASMANIE (AUSTRALIE)
ROSIE O'DONNELL IN HET GEHEIM GETROUWD NA OPERATIE VRIENDIN EN HARTAANVAL ROSIE
BELG VERKIEZINGEN VLAAMSE HOLEBI'S WILLEN PARTNER 1&2, SCHOOL INFO, VEILIGHEID ENZ...

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 September, 2012 en 2913 keer gelezen.