Maak kennis met de holebi sporters van de Paralympics.

De Olympische Spelen zijn voorbij sinds woensdag zijn het Paralympics in Londen die sporters wereldwijd samen brengt. Op de Olympische spelen zorgden 23 holebi's samen voor 10 Olympische medailles. Maar ook op de Paralympics zijn er openlijke holebi's, al zijn ze wel in de minderheid want het zijn er slechts 2.

De Paralympische Spelen zijn de Olympische Spelen voor mensen met onder meer een lichamelijke handicap, visuele beperking en/of hersenverlamming. Van de 4200 atleten zijn er slechts 2 openlijk holebi. Lee Pearson en Claire Harvey zijn beiden geboren in Groot-BrittanniŽ.

Lee Pearson, 38, kwam op zijn 21ste uit de kast als homo. Hij werd geboren met arthrogryposis multiplex congenita (AMC) - bij de geboorte vertonen meerdere gewrichten standsafwijkingen. Deze afwijkingen worden ook wel contracturen genoemd. De gewrichten zijn niet goed te bewegen of blijven uit zichzelf in een kromme of rechte stand staan, in plaats van in de natuurlijke stand. Toen hij geboren werd dachten de dokters dat hij later niets zou kunnen. Ondertussen heeft hij reeds 10 gouden medailles behaald in de paardensport (dressuur).

Claire Harvey, 40, werd geboren zonder handicap. Ze kreeg in 2009 een fietsongeluk waarbij ze werd aangereden door een auto waardoor haar rechterbeen verlamd raakte. In het begin dachten de dokters dat alles goed ging komen maar haar been bleef verlamd. Na haar revalidatie richtte ze zich op zittende volleybal en twee jaar later werd ze uitgekozen om de Britten te vertegenwoordigen voor de Paralympics van dit jaar. De meeste mensen noemen haar Harv omdat haar partner ook Claire heet.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
23 OPENLIJKE HOLEBI'S ZORGEN VOOR 10 OLYMPISCHE MEDAILLES


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 August, 2012 en 2494 keer gelezen.