1 op de 4 Caribische mannen is biseksueel.

Uit een nieuwe studie blijkt dat 1 op de 4 Caribische mannen zichzelf omschrijven als biseksueel. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder Caribbeaanse mannen verspreid over de 33 gebieden.

Volgens de onderzoekers is ruim 20 tot 23 procent van de Caribische mannen biseksueel. Daarnaast blijkt uit het onderzoek ook nog dat 15 procent van de mannen zichzelf geen label wenste op te plakken, ondanks het feit dat ze ook seks hadden met mannen.

De cijfers zijn opmerkelijk omdat er veel geweld is tegen homo's en biseksuelen (en holebi's) in de Caribbean. Dat zegt Ernest Massiah van Carimis project en directeur van Unaids Caribbean en ondersteuner van het onderzoek. Volgens Massiah werd er in dit onderzoek een grote groep mannen bereikt die seks hebben met mannen die in traditionele persoonlijke onderzoeken niet zouden worden bereikt.

Het onderzoek liep via internet waardoor de mannen anoniem konden blijven. De onderzoeks resultaten zullen aan de verschillende overheden worden overhandigd met als doel de naties te helpen een beleid uit te werken ter ondersteuning van deze mannen. De Caribbean omvat landen als: Aruba, Barbados, Bonaire, Curacao, Jamaica, Sint Maarten, Domincaanse Republiek, Haiti, Cuba enz.

Extra:
Uit een onderzoek gedaan in 2009 in Suriname bleek dat 60 procent van de Surinaamse mannen minstens 1 keer in zijn leven seks had met een andere man.
En
Uit een Zwitsers onderzoek< uit 2007 bleek dan weer dat een derde van de hetero mannen aan homoseks doet.
En
Uit
kleinschalig Nederlands onderzoek in 2008 bleek dat steeds meer hetero mannen experimenteren met homoseks.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 August, 2012 en 3402 keer gelezen.