Historisch: allereerste lesbische Boeddhistische huwelijk + foto's en video.In Taiwan is gisteren het allereerste lesbische Boeddhistische huwelijk voltrokken. En ook al is het huwelijk niet legaal in Taiwan toch is het eerste huwelijk tussen een koppel van hetzelfde geslacht in AziŽ, maar het is niet wettelijk enkel symbolisch.

Fish Huang en You Ya-ting, beide 30, gaven elkaar gisteren tijdens een Boeddhistische ceremonie het ja woord. De boeddhistische leider Shih Caho-hui zegende het huwelijk in een klooster in het noorden van het eiland in. "Ik realiseer mij dat veel mensen het homohuwelijk radicaal vinden, maar ik heb daar geen moeite mee". Volgens haar verbiedt de boeddhistische leer homoseksualiteit niet.

De ouders van de 30-jarige Fish Huang en You Ya-ting waren niet bij de ceremonie. Zij keuren het huwelijk af. "We wisten ook dat ze niet zouden komen, maar ze houden wel van ons", zei een van de bruiden. "We zullen onze families laten zien dat ze trots kunnen zijn op ons als lesbisch stel." Na de ceremonie juichden de 300 aanwezige boeddhisten

Het koppel hoopt met hun huwelijk dat de Taiwanese overheid in de toekomst snel mogelijk maakt dat homo's en lesbiennes legaal kunnen trouwen. In 2003 werd er een wetsvoorstel gedaan ter openstelling van het huwelijk voor holebi's, maar president Ma zei toen nee en wilde eerst de mening van het volk horen. Begin dit jaar vroegen holebi rechtenactivisten om de wet opnieuw te bespreken voor de verkiezingen van 2016.

Hieronder kan je een filmpje bekijken van de huwelijksceremonie - weliswaar in het Taiwanees maar beelden kijken is ook wel leuk, toch!


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EERSTE ARGENTIJNS HOMO KOPPEL SAMEN LEGAAL PAPA
BELGIE HEEFT EEN HOLEBI REUS + FOTO'S EN 2 VIDEO'S
OBAMA IS TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN AMERIKAANSE SCOUTS
HOLEBI'S ZIJN BETERE ONDERNEMERS DAN HETEROSEKSUELEN
HOMO AUTEUR VAN HAIRSPRAY EN CRY BABY OVERLEDEN
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET?
MOET HOLEBI HAAT IN MEDIA VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?
HOMO'S GAAN MEER OP VAKANTIE + TOP VIJF BESTEMMINGEN
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
NEDERLANDS TURKSE HOLEBI'S ERNSTIG BEDREIGD NA DEELNAME PRIDE
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
OOK DIT JAAR WEER HOMOFOBISCH GEWELD TIJDENS AMSTERDAMSE GAY PRIDE

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 August, 2012 en 5109 keer gelezen.