Holebi's zijn betere ondernemers dan heteroseksuelen.
Hoewel homo's en lesbiennes die aan de top staan in het bedrijfsleven zeldzaam zijn, toch zouden ze vanwege hun geaardheid betere ondernemers zijn dan heteroseksuelen. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat van de duizend grootste bedrijven in de Verenigde Staten, niet één bestuursvoorzitter openlijk holebi is. En dat is niet verwonderlijk wanneer je weet dat het in 29 staten van de VS wettelijk is toegestaan om iemand te ontslaan omdat hij of zij homoseksueel is.

Verder is de bedrijfscultuur in veel gevallen ook niet holebi vriendelijk zijn. En dat terwijl homo's en lesbiennes vanwege hun geaardheid wel eens betere ondernemers kunnen zijn dan heteroseksuelen. De Amerikaanse consultant Kirk Snyder deed vijf jaar lang onderzoek naar homo en lesbische leiders en tekende de resultaten op in zijn boek: 'The G Quotient: why gay executives are excelling as leaders'. Hij beschrijft dat homo's en lesbiennes die openlijk voor hun geaardheid uitkomen over het algemeen betere leiders zijn.

Eén van de verklaringen die Snyder in zijn boek aandraagt voor de betere prestaties is dat ze hun werknemers niet op één aspect beoordelen. Dit kan komen omdat mensen die uit de kast komen maar al te goed weten hoe het is om op basis van één enkele eigenschap een etiket opgeplakt te krijgen. Roze leiders zouden dus met name op het intrapersonele vlak beter presteren dan de 'gewone' hetero leider.

Het blijkt vooral het gebrek aan tolerantie in het (Amerikaanse) bedrijfsleven voor holebi's te zijn dat topmannen en vrouwen doet besluiten niet openlijk voor hun geaardheid uit te komen. Volgens de Amerikaanse website voor ondernemers Inc.com is er zelfs een term voor: “the glass closet”, vergelijkbaar met het glazen plafond voor vrouwen. En misschien wel erger: in 29 staten van de VS is het wettelijk toegestaan om iemand te ontslaan omdat hij of zij homoseksueel is. Of de bedrijven die de homo-ondernemers starten ook in financieel opzicht structureel beter presteren is niet onderzocht.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 August, 2012 en 2353 keer gelezen.