Ook dit jaar homofobish geweld tijdens Amsterdamse Gay (holebi) Pride.
Ook dit jaar is er jammer genoeg weer anti holebi gerelateerd geweld geweest tijdens het Gay Pride weekend in Amsterdam. Drie jonge mannen werden belaagd waarbij een hetero familielid gewond raakte.

Hans, en zijn hetero neef Martijn en nog een vriend liepen afgelopen weekend op straat waar het erg druk was vanwege de Gay Pride festiviteiten in de Nederlandse hoofdstad. Omdat het als maar drukker werd waren Hans en Martijn genoodzaakt om even op de rijbaan de lopen. Plots kwam er achter hen met hoge snelheid een auto aanrijden, die begon te toeteren en probeerde het duo met veel motorgeronk en wielspin duidelijk te maken dat ze voorbij wilden.

Omdat de jongens blijkbaar niet snel genoeg naar de zin van de autobestuurder op de stop konden komen, begon de bijrijder de jongens verwensingen toe te schreeuwen als: 'Opsodemieteren, kankerhomo's' etc. Dit alles in een zwaar Marokkaans accent. "Mijn 21-jarige neef is niet zo bang uitgevallen en probeerde de zaak te sussen. Maar dat viel niet in goede aarde bij de bijrijder, hij greep vanuit de auto de arm van Marijn, die zich kon losrukken waarna de bijrijder uit de auto sprong en zeer agressief en dreigend voor hem ging staan. Voordat Marijn er erg in had, had hij een dreun op zijn kaak gekregen. Wij konden Martijn wegtrekken uit deze zeer angstige situatie. De bijrijder is daarna in de auto gesprongen, die meteen daarop met hoge snelheid weg reed," aldus Hans.

"Ik heb direct 112 gebeld en een signalement en het kenteken van de auto doorgegeven. Het kenteken bleek helaas niet het juiste te zijn of misschien wel vals. De kaak van Martijn was nogal pijnlijk en we hebben deze kort laten onderzoeken bij een medische hulppost. De volgende ochtend is Martijn naar een dokterspost gegaan en daar bleek dat hij een behoorlijke breuk in zijn kaak had opgelopen en direct een operatie moest ondergaan. Hij is bont en blauw en zijn kaken zijn vastgezet waardoor hij een week niet normaal kan eten." Hans heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
AMSTERDAM CANAL PRIDE TROK MEER DAN 400.000 TOESCHOUWERS + FOTO'S EN 4 VIDEO'S
NEDERLANDSE HOLEBI'S MOGELIJK WELDRA BESCHERMT IN GRONDWET
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
DOKTERS GEVEN VROUWEN MEDICATIE OM LESBI, BISEKS E.A BABY'S TE VOORKOMEN
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
MISS BRANDI RUSSELL EN OUTRAGEOUS BESTORMEN HITLIJST MET I'M GAY + VIDEO en win singel
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
OBAMA TROUWT MAN + MAN EN VROUW + VROUW POLITIC
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
ZANGER MIKA KOMT UIT DE HOLEBI KAST

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 07 August, 2012 en 2504 keer gelezen.