Holebi disney karakters zorgen voor opschudding en vreugde + foto's.Twee afbeeldingen van Disney figuren als holebi's zorgen voor opschudding in het plaatsje Guernsey. De kunstwerkjes worden getoond tijdens het Guernsey Annual Art Festival.

De twee kunstwerkjes, schilderijen, tonen de bekende disney figuren als holebi koppeltjes. Ariel en Jasmine en Eric en Alladin zoenen elkaar. De werken haalden zelfs de voorpagina van de lokale kranten, werden besproken op lokale radiostations en zorgen verder voor zowel opschudding als vreugde. De meerderheid van de mensen reageerde positief op de holebi disney afbeeldingen.

Sian Jones, 25, is de artieste achter de schilderijen. Omdat de expositie open staat voor iedereen, dus ook voor kinderen kwam er, wat had je anders gedacht, ook kritiek. Jones zelf zegt dat ze niemand wil schaden met haar werk maar dat ze van mening is dat kunst zou moeten gaan over de reactie die mensen geven op wat ze zien.

Een lokale schooljuf is het daar niet mee eens en zegt niet anti holebi te zijn maar dat een tentoonstelling waar ook kinderen langst komen geen geschikte plaats is om zulke werken te tonen. Omdat het volgens haar te moeilijk is om aan kinderen uit te leggen waarom Ariel en Jasmine en Alladin en Eric elkaar kussen. Een ouder zei dan weer dat ze denkt dat kinderen verward zullen raken van de tekeningen omdat Jasmine en Ariel hun mannen bedriegen.

Maar een meerderheid is wel positief over de kunstwerkjes en sommigen vroegen zelfs om nog meer holebi Disney koppeltjes. Een bezoeker noemde de schilderijen simpelweg cool.

Extra info:
Guernsey is een van de Kanaaleilanden, die voor de kust van de Noord-Franse regio Bretagne liggen. Guernsey is na Jersey het grootste eiland. Het is net zoals Jersey en het in de Ierse Zee gelegen Man geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar een Brits Kroonbezit, ook is het geen onderdeel van de Europese Unie. De hoofdstad is Saint Peter Port. Het staatshoofd is Elizabeth II, die de titel hertogin van NormandiŽ voert. De staatsvorm is een constitutionele democratie. Het eiland staat bekend als belastingparadijs, omdat er geen dividendbelasting, vermogensbelasting, transferbelasting of BTW wordt geheven. Ook wordt er geen successierecht geheven.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
NA DISNEY LAND AMERIKA KUNNEN HOLEBI'S NU OOK TROUWEN IN DISNEYLAND TOKYO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMO TOP 100 EN DE WINNAAR IS... + 3 VIDEO'S
OBAMA TROUWT MAN + MAN EN VROUW + VROUW POLITIC
MEERDERHEID HOLEBI'S NIET BLIJ MET GAY PRIDE GRACHTEN PARADE
BELG JONG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
HOLEBI UIT DE KAST TIJDENS OLYMPISCHE SPELEN
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS
BELG HOMO POLITICUS WIL MEER HOLEBI'S UIT DE KAST IN DE POLITIEK
HOLEBI'S PASSEN ZICH AAN EN AANVAARDEN HETERO GEDRAG ALS DE NORM
ELTON JOHN EN MAN WORDEN OPNIEUW PAPA'S
LOOP MEE DOOR VIRTUEEL HOLEBI LAND EN STEUN HOLEBI'S
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
IS ZANGER GOTYE TRANSSEKSUEEL? + VIDEO
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S
ZANGER GORDON NIET BLIJ MET NIEUW VRIENDJE - EN SUPER BOOS
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 August, 2012 en 5141 keer gelezen.