Homofobie in Amsterdam, meer meldingen, lichte daling geweld.
Vorig jaar kwam Amsterdam regelmatig in ons nieuws met geweld of incidenten tegen holebi's. Dit jaar blijkt dat er meer meldingen worden gedaan en dat het aantal effectieve gewelds delicten lichtjes zijn gedaald, dat zegt politieteam Roze in Blauw.

Binnen de politie Amsterdam-Amstelland bestaan verscheidene netwerken die zich richten op specifieke groepen. En van die netwerken is Roze in Blauw, die zich op holebi's richt. Roze in Blauw-woordvoerder Ellie Lust (foto) zegt dat er steeds meer meldingen komen van anti-homoincidenten. In 2010 waren dat er 487 tegen 564 in 2011. De meldingen gaan van pesten, beledigingen, uitschelden, bespugen tot bedreiging met geweld en daadwerkelijk geweld. Goed nieuws is dat het aantal gemelde geweldsincidenten tegen homo's licht daalde, van 182 naar 167.

Lust zegt niet met zekerheid te kunnen stellen of er daadwerkelijk meer gebeurt, of dat er alleen maar meer meldingen worden gedaan. "De stijging van meldingen kan te maken hebben met een toename van de meldings- en aangiftebereidheid. Ook de registratie binnen ons politiesysteem is inmiddels zodanig uitgebreid dat er meer zicht komt op het aantal incidenten. Hoe dan ook, het blijft onacceptabel dat er dagelijks gemiddeld 1 2 anti-homo gerelateerde incidenten plaatsvinden," aldus de agente.

Wel is er over een periode van vijf jaar zowel in het aantal meldingen als in het aantal geweldsdelicten een forse stijging zichtbaar. In 2007 werden er 234 meldingen gedaan en vonden er 79 geweldsdelicten plaats, tegen 564 meldingen en 176 incidenten in 2011. 'We blijven slachtoffers oproepen zich bij ons te melden wanneer zij te maken krijgen met geweld of ander discriminerend gedrag', stelt Lust. 'Want we kunnen ingrijpen in wat we weten en niet in wat we niet weten. We zullen de afhandeling van de meldingen nauwgezet begeleiden.' Website van Roze in Blauw Amsterdam-Amstelland: KLIK HIER Ook ons landje (Belgie) heeft een soortgelijk politiecorps: Rainbow Cops Belgium - website: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
GENEZEN AIDS PATIENT IS HOOP VOOR HOLEBI'S EN HETERO'S - HIV KAN WORDEN GENEZEN
NA 2DE HOMO IN ELKAAR GESLAGEN VRAGEN GENTSE HOLEBI'S CAMERA'S
KINDERBOEK VAN 22 JARIGE HOMO ACTEUR NUMMER 1 IN BEST SELLER LIST
THE MUPPETS EN JIM HENSON CO PRO HOLEBI EN ANTI HOMOFOOB FASTFOOD KETEN
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S
ZUID AFRIKAANSE HOLEBI'S PROTESTEREN OP NELSON MANDELA DAG
PROTEST TEGEN WANDELPAD VOOR LESBIENNES EN BISEKSUELE VROUWEN
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN
ZANGER GORDON NIET BLIJ MET NIEUW VRIENDJE - EN SUPER BOOS
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP ANTI HOLEBI SCOUTS UIT AMERIKA
ROCK GIRLS AL VIER MAAND IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO
EX HOMOFOOB 50 CENT KOMT OP VOOR FRANK OCEAN EN HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 July, 2012 en 3381 keer gelezen.