Vlaams acteur na beschuldiging kindermisbruik weer opgepakt + identiteit.
De 51-jarige Vlaamse acteur die eerder in het nieuws kwam na beschuldiging van vermeend kindermisbruik, is maandag opnieuw opgepakt door de Antwerpse politie, en dit naar aanleiding van een eerdere huiszoeking waarbij men bezwarend materiaal vond op zijn computer en telefoon.

De acteur is bekend uit tal van jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms van onder meer Studio 100, VTM en Disney. Het gerecht kwam hem op het spoor na een undercoveronderzoek van de Nederlandse journalist Sven van der Meulen in samenwerking met HLN.be en Het Laatste Nieuws.

In een gesprek dat werd opgenomen met een verborgen camera beweerde de Vlaamse acteur seks te hebben gehad met minderjarige jongens. “Een paar jongens van 14 jaar heb ik al gehad”, zei hij daarover. “Een stuk of vijf, zes, denk ik. Dat was fijn. (…) Maar 14 is al oud, natuurlijk. Ik val eigenlijk vooral op jongens die nog in de puberteit moeten komen. 11 of 12 jaar, misschien zelfs 10. Of kindjes van 5 of 6, da’s ook wel geil natuurlijk.”

Nadien schepte hij nog een uur op over zijn seksuele ervaringen met kinderen, jongens van amper veertien jaar, waarbij hij ook vertelde vaak naar een naaktstrand te gaan om daar families met jonge kinderen te begluren, ook gaf hij toe dat hij best zijn eigen kinderen zou willen uitwisselen met andere pedofielen indien hij kinderen zou hebben. In de reportage ging de acteur ook in op een uitnodiging om een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotelkamer. Uiteraard was het jongetje daar niet echt, maar de acteur was wél op de afspraak.

Na de undercoverreportage werd door het parket van Antwerpen een onderzoek gestart tegen de man op basis van vermeend kindermisbruik en de mogelijke verkrachting van een minderjarige. Eind juli werd hij opgepakt en verhoord door de politie. Hij ontkende alles en beweerde dat zijn uitspraken allemaal grootspraak waren en opschepperij. De onderzoeksrechter besliste de acteur toen niet aan te houden en liet hem vrij, in afwachting van eventueel meerdere getuigenissen.

In juli volgde opnieuw een huiszoeking waarbij men tal van zaken in beslag nam. Uit de uitgelezen berichten van zijn computer en gsm kwamen bezwarende berichten boven. Opnieuw arresteerde de Antwerpse politie de acteur en werd hij diezelfde dag nog ondervraagd. Na verhoor werd hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die liet de acteur uiteindelijk vrij. “Dat hij opnieuw is vrijgelaten, wilt niets zeggen”, zegt het parket. “Dat is louter een beslissing de onderzoeksrechter die vindt dat de acteur beter strenge voorwaarden naleeft dan dat hij opgesloten zit in de gevangenis.” De man zal zich de komende drie maanden moeten houden aan die strenge voorwaarden.

Update
Ondertussen heeft de krant Gazet van Antwerpen de identiteit onthuld van de acteur. Het gaat om Jan Van Hecke. Om het artikel uit de krant gva.be te lezen ==> Klik hier

Extra
Goed om weten: Sommigen stellen, soms zelfs via (dubieuze) onderzoeken, dat homo mannen vaker pedoseksueel zijn dan hetero mannen. Dit is onwaar. Juiste aantallen zijn er niet, maar men vermoed na onderzoek dat een meerderheid van de pedoseksuelen hetero is. Bovendien is homoseksualiteit een seksuele geaardheid en pedofilie (pedoseksualiteit), hoewel men soms anders beweert NIET.

Hier onder (bij lees ook) een link naar een eerder holebi info nieuws bericht met info over pedofilie / pedoseksualiteit - inclusief links naar hulpverlening voor slachtoffers en link naar hulpverlening voor pedofielen / pedoseksuelen.

Lees ook
Stop Pedoseksualiteit + info + links melden/hulpverlening...

Bron: hln.be - September 2021
.

Dit bericht is gepost op 22 September, 2021 en 707 keer gelezen.